הסיפור שלנו
לפני שנתחיל חשוב לנו שתדעו שאנחנו טבחים. לא שפים, לא מסעדנים, לא אנשי עסקים, אלא אנשים של אוכל ואירוח, שלא מפחדים ממשמרות ארוכות על הגריל, שמכירים באופן אישי כל חומר גלם וכל יצרן ותמיד מוכנים לשפר את המנות. אחרי שנים של עבודה מאחורי הקלעים של כמה מהמסעדות המובילות בעיר, פתחנו את B-12, מזללת בשר שכונתית שמגישה כבר כמה שנים מנות על טהרת הבשר הישראלי שאנחנו צולים בתנורי מתכת במטבח פתוח.
המזללה הפכה עם השנים לבית שני עבור רבים מתושבי השכונה, גם בגלל המנות וגם בגלל האווירה, הבר והאירוח. אז חשבנו לעצמנו, שיהיה נחמד לחלוק את מה שאנחנו יודעים על בשר, את הקשרים שלנו עם הספקים ואת היכולת שלנו לבחור נתחים מוצלחים, עם כל מי שרוצה להכין אותם בבית ופתחנו אטליז. כדי להשלים את התמונה, בחרנו גם המון מוצרים נוספים: מפסטות עד רטבים, משמן זית עד יין, משימורים איכותיים עד בשרים מיובשים. טעמנו את כולם, אנחנו יודעים מה אפשר לעשות איתם ונשמח לחלוק את הידע הזה, גם אתכם. תבואו, יהיה טעים.
הבשר שלנו
אחד היסודות לרכישה של בשר טוב, יאמר לכם כל בשלן, היא מערכת יחסים מתמשכת עם קצב קבוע. למה? כי קצב שמכיר אתכם, לא יחשוש להזהיר שהנתח שבחרתם לא אידיאלי לשיטה שבה אתם מתכוננים להכין אותו או למנות שאתם עומדים להגיש. מצד שני הוא להציע לכם אלטרנטיבות, אולי גם כאלה שהוא שהוא שמר במיוחד בשבילכם. אנחנו רוצים להיות הקצבים הקבועים שלכם ומקווים מאוד שנוכל להיות כאלה.
אנחנו יודעים לקנות בשר ישראלי, תשאלו את האורחים שלנו ב- B-12. במשך השנים למדנו ממי להשיג נתחים טובים איך לטפל בהם ואיך ליישן אותם כדי, להוציא מכל נתח את המנות הכי טעימות, במסעדה, ואנחנו לא שומרים את הידע הזה בסוד. להיפך. הנתחים שיוצאים מהאטליז שלנו הם הטובים ביותר שיכולנו להשיג והם עברו את כל התהליכים שהם היו צריכים לעבור כדי שתוכלו ליהנות מהם גם בבית.
המעדנייה שלנו
אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים בעבודה שלנו, היא לטעום. כל החיים שלנו טעמנו מוצרים חדשים מהארץ ומהעולם, מנות חדשות ומנות קלאסיות, כדי לפצח את הסודות מאחורי הטעם ולנסות לברר אם אפשר לעשות אותם יותר טוב. כאלה אנחנו, טבחים. לכן, טבעי שאף מוצר לא נכנס למעדנייה, לפני שטעמנו אותו והחלטנו שהוא מתאים לנו, מבחינת האיכות, הטעם, הסגנון ולא פחות חשוב המחיר.
את מה קורה כשמקיפים אנשים שאוהבים לבשל, בחומרי גלם צבעוניים מהחלומות. לא קשה לנחש, הם מתחילים לקצוץ, להשרות, לבשל, לטגן, לעשן, לאדות, או בקיצור: לעבוד. זה בדיוק מה שאנחנו עושים בכל רגע פנוי וכשהמנות מוכנות, אנחנו משתפים אותן עם הלקוחות שלנו. לפעמים זו פסטרמה מעושנת, לפעמים כבד קצוץ, לפעמים חומוס. תפריט המנות המוכנות שלנו משתנה בהתאם לעונה ולמצב הרוח, אז כשאתם באים, פשוט תשאלו מה הכנו.